home Zespoły JUGOSŁAWIA

JUGOSŁAWIA

JUGOSŁAWIA

punk/rock

Zespół JUGOSŁAWIA grający muzykę punk rockową powstał w 1992r. w Zielonej Górze. Formacja zagrała ok. 200 koncertów w Polsce, Czechach oraz w Niemczech.

Nagrała i wydała następujące płyty:

Dyskografia :

1996r. JUGOSŁAWIA „Nienawiść i wojna” (RVS 005 MC)

1998r. JUGOSŁAWIA „Może kiedyś” (RVS 013 MC)

2000r. JUGOSŁAWIA „Pustka w pustocie” ( RVS 021 MC)

2001r. JUGOSŁAWIA/NONSENS split CD (RVS 022 CD) (Papagajuv Hlasarel Rec.-Czechy)

2003r. JUGOSŁAWIA „Koncertówka” (JugoRecords 001 CD)

2004r. JUGOSŁAWIA „W połowie drogi” (RVS 030 CD)

2018r. JUGOSŁAWIA „Odnowa” ( AOU 001CD)

W 2012r. Zespół gra koncert w rodzinnym mieście z okazji 20-lecia istnienia. Zawiesza działalność na okres 3 lat by w styczniu 2016r. wrócić do aktywności koncertowo-wydawniczej.

Skład zespołu:

Pinio – gitara, śpiew

Bełcyk – bas, śpiew, teksty

Sanczis – bębny,śpiew

Kaczor – saksofon, śpiew

www.facebook.com/Jugosławia-536031526410234